X

Ογκώδης διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την αντίθεση του στη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας.

Ant1news

Με παλαιστινιακές σημαίες και συνθήματα κατά του Ισραήλ χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο ανελέητο σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την απάθεια με την οποία η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τη σφαγή αμάχων και ζήτησαν τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων, που έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 1.400 Παλαιστινίων.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμα τους οι Ενώσεις και οι Πρωτοβουλίες συμπαράστασης που διοργάνωσαν τη διαδήλωση: «Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση. Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000».