X

Χαρδούβελης: Το πολύ δημοσιονομικό "ξύλο" το έχουμε "φάει"

Τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα, τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ant1news

Ποικίλα σχόλια και ερμηνείες προκάλεσε η φράση του Γκίκα Χαρδούβελη στην επιτροπή που συζητά το πολυνομοσχέδιο «το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα».

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, ο νέος υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως όσο βαίνουμε προς το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι διατάξεις θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα. «Το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να προσέχουμε. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Τον λογαριασμό εμείς οι ίδιοι τον πληρώνουμε και πρέπει να προσέχουμε», είπε και βουλευτές της αντιπολίτευσης μιλούσαν ευθέως για νέα μέτρα.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και πρόσθεσε πως όλες οι χώρες της Ε.Ε., ανεξαρτήτως εάν προσέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης, αναγνωρίζουν ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και των τολμηρών αλλαγών, είναι μονόδρομος.