X

Με βροχές, καταιγίδες και… χαλάζι μπαίνει ο Αύγουστος

Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Δείτε σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές...

Ant1news

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Στερεάς και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται για σήμερα 1 Αυγούστου 2014.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις να εκδηλώνονται προς το μεσημέρι και το απόγευμα.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βαθμιαία θα ασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτική την πρόγνωση του καιρού!