X

Μπιλ Κλίντον: Γιατί δεν σκότωσα νωρίτερα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν…

Λίγες ώρες πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξηγούσε σε Αυστραλούς επιχειρηματίες ότι είχε την ευκαιρία να εξολοθρεύσει τον αρχηγό της Αλ Κάιντα.

Ant1news

Το δίκτυο Sky News Australia έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ηχητικό ντοκουμέντο από ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με το οποίο οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη ίσως να είχαν αποτραπεί.

Περίπου 10 ώρες πριν οι αεροπειρατές της Αλ Κάιντα «καρφώσουν» τα αεροπλάνα που είχαν καταλάβει στους δίδυμους πύργους του World Trade Center, ο Μπιλ Κλίντον ισχυριζόταν σε ομιλία του ενώπιον Αυστραλών επιχειρηματιών στη Μελβούρνη πως του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να εξολοθρεύσει τον Μπιν Λάντεν, αλλά δεν το έκανε για να μην σκοτώσει αμάχους.

«Μπορούσα να τον είχα σκοτώσει, αλλά θα έπρεπε να καταστρέψω μία μικρή πόλη στο Αφγανιστάν, την Κανταχάρ, και να σκοτώσω 300 αθώα γυναικόπαιδα. Και τότε δε θα ήμουν καλύτερος από εκείνον», ακούγεται να λέει ο Μπιλ Κλίντον στην ομιλία του, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε εν αγνοία του και το ηχητικό ντοκουμέντο δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Φυσικά, ανάλογη ευαισθησία δεν είχε επιδείξει ο Μπιλ Κλίντον ούτε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, ούτε στον πόλεμο του Ιράκ, όταν χιλιάδες άμαχοι είχαν βρει το θάνατο.