X

«Εγκλωβισμένοι» στην Ελλάδα Ρώσοι τουρίστες

Ρώσικο «κανόνι» σε μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Μόσχας, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς στη χώρα μας με το συγκεκριμένο πρακτορείο έχουν έρθει περισσότεροι από 10.000 τουρίστες.

Ant1news

Ήδη προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με Ρώσους που έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους και έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια, καθώς δεν έχει καλυφθεί το κόστος των πτήσεών τους.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου είχαμε και μικρο- εντάσεις με τουρίστες που έψαχναν τρόπο για να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Στα 300 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, από την χρεοκοπία του τουριστικού πρακτορείου.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, για να προλάβει μεγαλύτερα προβλήματα, σε ανακοίνωσή του  προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των ρώσων επισκεπτών, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά και τονίζει ότι ευελπιστεί στην ταχύτατη τακτοποίηση όσων θεμάτων σχετίζονται με την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών. «Προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.