X

52 χρόνια χωρίς τη Μέριλιν Μονρό

Θεωρείται ακόμη και σήμερα το απόλυτο σύμβολο του σεξ και η εικόνα της παραμένει άσβεστη στο πέρασμα των χρόνων.

Ant1news

Ήταν 5 Αυγούστου του 1962 όταν η Μέριλιν Μονρό (το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μόρτενσον), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια… Έγινε σύμβολο του σεξ, που παραμένει ακόμη και σήμερα ως σημείο αναφοράς. Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες στη δεκαετία του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Παντρεύτηκε τρεις φορές, αλλά και οι τρείς γάμοι της κατέληξαν σε διαζύγιο. Ο πρώτος ήταν με τον Τζέιμς Ντόχερτι, ο δεύτερος με τον Τζο Ντι Μάτζιο και ο τρίτος με τον Άρθουρ Μίλερ. Από τις πιο θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις της ήταν αυτή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι, ενώ είχε δεσμό και με τον αδερφό του, Ρόμπερτ, καθώς και το αμόρε με τον Μάρλον Μπράντο.

Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστα. Αν και το επικρατέστερο σενάριο είναι η αυτοκτονία, δεν έχει αποκλειστεί ούτε η εκδοχή της δολοφονίας.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι πως ο χαμός της άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο Χόλιγουντ και ότι η εικόνα της θα παραμείνει άσβεστη στη μνήμη όλων, όσα χρόνια και αν περάσουν.