X

«Χάρτης μετρό» για το Game of Thrones

Χάρτης για τις μετακινήσεις,με μετρό, στην Επικράτεια του Westeros.

Ant1news


Ο κόσμος του Westeros στο βιβλίο του George R.R. Martin, Game of Thrones είναι τεράστιoς. Επεκτείνεται σε μια ντουζίνα βασίλεια και σε δυο διαφορετικές ηπείρους, με αποτέλεσμα οι νέοι αναγνώστες να αδυνατούν να κατανοήσουν που διαδραματίζονται οι ιστορίες που περιγράφει ο Martin. 

Το «γρίφο» αποφάσισε να λύσει ο  γραφίστας, Michael Tyznik. Εμπνευσμένος από το έργο των Cameron Booth και Tumblr δημιούργησε χάρτες διαμετακόμισης στην  Επικράτεια του Westeros, για μετακινήσεις με το μετρό.

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρωματισμένες γραμμές διαμετακόμισης για κάθε Βασίλειο, δείχνει τις αποστάσεις μεταξύ τους αλλά και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο ταξιδιώτης για να κατευθυνθεί από το ένα Βασίλειο στο άλλο. Όλες, πάντως, οι γραμμές καταλήγουν στη χώρα του Βασιλιά.

Ο Tyznik χαρτογράφησε, όμως, και τις πλωτές διαδρομές του Westeros.  Με λεπτές μπλε γραμμές αναπαριστά τις θαλάσσιες οδούς, όπου απαιτείται  η χρήση οχηματαγωγού ή γόνδολας. Οι διακεκομμένες διαδρομές δείχνουν, πως συνδέονται οι  αμέτρητες φτωχές κοινότητες στην αχανή βόρεια Westeros.