X

Κουκουλόπουλος : «Δε θα την πληρώσουν οι αγρότες, θα αποζημιωθούν»

Διαβεβαίωση ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν από το πλήγμα που προκαλεί το ρωσικό εμπάργκο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ant1news

Από το Πρωινό του Αντ1 διαβεβαίωσε ο κ. Κουκουλόπουλος τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν για τη χαμένη από το ρωσικό εμπάργκο παραγωγή τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να εξαιρεθεί το ροδάκινο, που είναι στην κορύφωση της παραγωγής του, μιας και η ακριβής λίστα των προϊόντων δεν έχει ανακοινωθεί από τη χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρξει λύση σε πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο, ο ίδιος, επανέλαβε ότι «δε θα υπάρξει καμία συνέπεια για τους παραγωγούς», οι οποίοι θα «αποζημιωθούν».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Αγροτών Βελβεντού, περιγράφοντας την έκταση του προβλήματος που αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει ο κλάδος του, η εσωτερική και οι ευρωπαϊκές αγορές είναι κορεσμένες, με αποτέλεσμα η Ρωσία είτε άμεσα είτε έμμεσα να απορροφά σχεδόν το 40% της παραγωγής ροδάκινου και ακτινιδίου.

Στην περίπτωση που τα προϊόντα δεν πάνε στη Ρωσία, ο κ.Κουκουλόπουλος, σημείωσε ότι θα διανεμηθούν σε κοινωνικές ομάδες και φορείς που τα έχουν ανάγκη, όπως σε νοσοκομεία, στρατόπεδα, ευπαθείς ομάδες, κτλ. Ωστόσο πρόκειται για μία διαδικασία η οποία ακόμα και για να σχεδιαστεί θα πρέπει να έχει γίνει γνωστό για τι ποσότητα προϊόντων πρόκειται, κάτι το οποίο στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί.