X

Κεγκέρογλου: «Δε θα μείνουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά»

Με την οικονομική στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης θα μπορέσουν να βρεθούν θέσεις για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Ant1news

Από το Πρωινό του Αντ1 διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου ότι όλα τα παιδιά θα έχουν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Μιλώντας συγκριτικά με τις θέσεις των προηγουμένων ετών είπε ότι «πέρυσι πήραμε 68.500 παιδιά με βοήθεια, το 2011 ήταν 48,000 τα παιδιά. Φέτος θα πρέπει να γίνουν περισσότερα και αναμένεται το Ανάπτυξης να βάλει χρήματα. Γίνονται προσπάθειες. Δε θα μείνουν έξω από τους παιδικούς τα παιδιά».

Σχετικά με τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, ανέφερε πως η διαδικασία προχωρά κανονικά και δίχως προβλήματα και η καταβολή της πρώτης δόσης τους θα καταβληθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Περιγράφοντας τις προσπάθειες για τη φροντίδα των αστέγων εξήγησε το πρόγραμμα των τριών πυλώνων που περιλαμβάνει:

1.Σίτιση και διανομή τροφίμων(με τη συνεργασία της Εκκλησίας, των Δήμων και όλων των φορέων).

2.Στήριξη κοινωνικών ξενώνων και δομών φιλοξενίας.

3.Παρέμβαση για στέγαση και επενένταξη.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δε θα γίνει καμία μείωση των αναπηρικών συντάξεων. Σχετικά με τα όρια ηλικίας των συντάξεων τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα και πως στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα αλλαγών στο ασφαλιστικό από τους δανειστές μας.