X

«Παγώνουν» επιστροφές φόρων και φορολογικές ενημερότητες λόγω ΕΝΦΙΑ

«Μπλόκο» στις επιστροφές φόρων και στις φορολογικές ενημερότητες εξαιτίας του αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ.

Ant1news

 «Παγώνουν» οι επιστροφές φόρου εισοδήματος για εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ μπλοκαρισμένες είναι και οι φορολογικές ενημερότητες για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Όλα αυτά λόγω του αλαλούμ με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων. Έτσι, όσοι φορολογούμενοι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος και ταυτοχρόνως είναι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν πρόκειται να πάρουν επιστροφή φόρου. Και αυτό γιατί για να πραγματοποιηθεί επιστροφή φόρου θα πρέπει να μην υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές. Ωστόσο από την 31η Ιουλίου έχει γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές.

Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι πολύ περισσότερα για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα, επίσης γιατί υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή για τον ΕΝΦΙΑ.

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διόρθωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ στους 4.000 και πλέον οικισμούς όπου πολλαπλασιάστηκαν οι αξίες ακινήτων.