X

Εμφανίστηκε το πρώτο «φιδάκι της Παναγιάς»

Το «ιερό» φιδάκι εμφανίστηκε στο καμπαναριό της εκκλησίας στα Αργίνια, της Κεφαλονιάς.

Ant1news


Απάντηση στο ερώτημα «γιατί χάθηκαν εφέτος τα φιδάκια της Παναγιάς» αναζητούν ιερείς και πιστοί στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, στην Κεφαλονιά

Τα φιδάκια εμφανίζονται, κάθε χρόνο, στις 6 Αυγούστου, και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς, μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, οπότε και επιστρέφουν  στις φωλιές τους.

Το πρώτο «ιερό» φιδάκι εμφανίστηκε, πάντως, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στο καμπαναριό της εκκλησιάς της Υπεραγίας Θεοτόκου Αργινίων, όπως έγραψε το inkefalonia.gr.

Τα φιδάκια, που έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς του νησιού, η, δε, παρουσία τους συνδέεται με καλοτυχία.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί προκάλεσαν ολική καταστροφή στην Κεφαλονιά. Η απουσία τους, το 1987 και το 2005, δεν συνοδεύτηκε, ευτυχώς, από κάποια φυσική καταστροφή.

Εφέτος, πιθανολογείται πως συνέβη το αντίστροφο. Δηλαδή οι ισχυροί σεισμοί του περασμένου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου επηρέασαν, κατά κάποιο τρόπο, τα «ιερά» φιδάκια.