X

Χωρίς άδεια λειτουργούσε η επιχείρηση στη Μύκονο

Λίγες μέρες πριν την τραγωδία είχε πάρει την άδεια λειτουργίας της η επιχείρηση στη Μύκονο όπως αποκαλύφθηκε στο Πρωινό ΑNT1.

Ant1news

Το κουβάρι των παραλείψεων για το θάνατο του 10χρονου στην Μύκονο άρχισε ξετυλίγεται επιρρίπτοντας ευθύνες σε πολλούς.

Χωρίς άδεια λειτουργούσε η επιχείρηση με τα θαλάσσια παιχνίδια στο χώρο της οποίας έχασε τη ζωή του ένα 10χρονο παιδί. Τα παιχνίδια και οι ομπρέλες είχαν στηθεί από τον Μάιο στο Καλό Λιβάδι, η άδεια ωστόσο, όπως κατήγγειλε στο Πρωινό ΑNT1 η δικηγόρος από την Μύκονο, κ. Δήμου, βγήκε τον Ιούλιο.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με παρέμβασή της στην εκπομπή η Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Γρυπάρη. Σύμφωνα με την τοπική αρχόντισσα του νησιού, η άδεια στην επιχείρηση δόθηκε στις 15 Ιουλίου, αφού τότε έγινε η δημοπρασία, συνεπώς «ο Δήμος είναι καλυμμένος, δε φέρει ευθύνη».

Μετά από την τραγωδία που εκτυλίχθητε στο νησί, ορίστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο καταγγέλλει η κ. Δήμου ότι θα γίνουν και οι δημοπρασίες για τις επιχειρήσεις φουσκωτών παιχνιδιών, για το 2015.

Η Δήμαρχος απάντησε ότι σκοπός ήταν η καταγγελία της σύμβασης της εν λόγω επιχείρησης, αφού «έμαθαν ότι δεν τηρούνται κάποιοι κανόνες».

Σύμφωνα με την ίδια, οι άδειες των επιχειρήσεων δίνονται από το Δήμο, αλλά εγκρίνονται από το Λιμενικό, το οποίο κατηγόρησε ότι φέρει ευθύνες.

Ως προς τις ευθύνες του Δήμου του οποίου προΐσταται, η κ.Γρυπάρη σημείωσε ότι «καμία υπηρεσία του δε λειτουργεί», ότι «δεν έχει αντιδημάρχους» και επανέλαβε συχνά ότι «είναι μόνη της για να τα κάνει όλα».

Για το ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν κατέβαλε τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα δεν είχε άδεια, η κ.Γρυπάρη σημείωσε ότι θα γίνει καταγγελία της σύμβασης και για απάντηση στο ζήτημα, παρέπεμψε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου,επαναλμβάνοντας ότι "τα κάνει όλα μόνη της".

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Πρωινό ΑNT1 χαρακτήρισε το περιστατικό "μεμονωμένο" τόνισε ότι "όπου διαπιστωθούν ευθύνες θα υπάρξουν κυρώσεις".