X

Γιατί μπουγελώνονται μικροί, μεγάλοι, διάσημοι και μη;

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και δεκάδες άλλοι διάσημοι και μη, επιδίδονται σε ένα.. ανελέητο μπουγέλο για καλό σκοπό.

Ant1news

Σίγουρα θα έχει… πάρει το μάτι σας στο διαδίκτυο κάποιο από τα βίντεο με διάσημους, αλλά και μη αναγνωρίσιμους ανθρώπους να ρίχνουν επάνω τους κουβάδες με νερό και παγάκια και ακόμα πιο σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί το κάνουν αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελάθηκαν όλοι μαζί ξαφνικά, αλλά αποδέχονται μία πρόκληση από άλλους. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε, με "όπλο" το μπουγέλο με παγάκια και νερό, να ευαισθητοποιήσει τους συνανθρώπους τους για χρηματοδοτήσουν οποιαδήποτε φιλανθρωπία επιθυμούσαν.

Το Ice Bucket Challenge, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, συνδέθηκε με τη νόσο Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση, όταν ο πρώην παίκτης του baseball Pete Frates, που πάσχει από τη συγκεκριμένη ασθένεια, συμμετείχε στην πρόκληση.

Το διαδίκτυο βοήθησε πολύ στην διάδοση της πρωτοβουλίας, την οποία «απογείωσε» το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι άρχισαν να αποδέχονται τις προκλήσεις και να αυτομπουγελώνονται δημόσια!

Το Ice Bucket Challenge έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε διάσημοι και πλούσιοι όπως ο Mark Zuckerberg του Facebook, ο Satya Nadella της Microsoft, ο Dick Costolo του Twitter, ο Tim Cook της Apple και άλλοι πολλοί, να χρηματοδοτήσουν συνολικά από 29 Ιουλίου έως και 12 Αυγούστου, πάνω από 7 εκατ. δολάρια!

Οποιοσδήποτε μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαθέσει χρήματα σε οποιοδήποτε φιλανθρωπικό ίδρυμα, όμως μέσω του Ice Bucket Challenge οι συμμετέχοντες είτε αποδέχονται την πρόκληση και χρηματοδοτούν 10 δολάρια, είτε δεν την αποδέχονται και χρηματοδοτούν 100 δολάρια. Έτσι και σε συνδυασμό με τις τρεις προκλήσεις τις οποίες στέλνουν άνθρωποι οι οποίοι αποδέχτηκαν προηγουμένως την πρόκληση, οι χρηματοδοτήσεις αυξάνονται ραγδαία.

Αν έπρεπε να… βαθμολογήσουμε κάποιο από τα διάσημα μπουγελώματα, σίγουρα θα έπαιρνε άριστα για την ευρηματικότητα του ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδιοκτήτης της Microsoft αποφάσισε όχι μόνο να αποδεχθεί την πρόκληση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να λάβει μέρος στο Bucket Challenge, αλλά και να «βάλει τα γυαλιά» στον Mr. Facebook.

Αντί λοιπόν να ακολουθήσει την πεπατημένη των υπολοίπων που σήκωναν έναν κουβά και απλά τον έριχναν στο κεφάλι τους, ο ιδρυτής της Microsoft πήγε ένα βήμα μπροστά και έφτιαξε ολόκληρη κατασκευή για να «λουστεί» χωρίς κόπο και μόνο με το τράβηγμα ενός σκοινιού.

Ο Γκέιτς στο βίντεο που ανήρτησε στο προσωπικό του blog, εμφανίζεται αρχικά να αποδέχεται την πρόκληση και στη συνέχεια να λέει ότι «εγώ θα το κάνω καλύτερα» ξεκινώντας να σχεδιάζει τον μηχανισμό, τον οποίο μάλιστα φαίνεται να κατασκευάζει μόνος του.

Λίγο πριν μπουγελωθεί ο Γκέιτς προκάλεσε άλλους τρεις ανθρώπους και έδωσε τη σκυτάλη στους Κρις Αντερσον (δημιουργό του TED), Ιλον Μασκ (CEO and CTO του SpaceX και CEO της Tesla Motors) και στον ραδιοφωνικό παραγωγό Τζον Σίκρεστ.

«Έχετε 24 ώρες - Καλή σας τύχη» λέει ο Γκειτς κλείνοντας το διάρκειας 90 δευτερολέπτων βίντεο με το νερό να τον λούζει.

Εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση της Όπρα Γουίνφρεϊ, που πιάστηκε μάλλον.... απροετοίμαστη

Σειρά πήραν είχαν οι αστέρες της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, με τον Τζέιμς Χάρντεν να «ανεβάζει» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram το σχετικό βίντεο.

Ο Ντάρεν Φλέτσερ αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πρόκληση, ακολουθώντας το δρόμο του Πολ Σκόουλς, που είχε κάνει το ίδιο στο παρελθόν! Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θέλει επόμενος να είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Δείτε και το χαριτωμένο αγοράκι που αποφάσισε να λουστεί με έναν κουβά νερό, για να κάνει την άρρωστη μαμά του να χαμογελάσει.

Εντυπωσιακό και το ομαδικό μπουγέλωμα στον "αέρα" εκπομπής

Δείτε και το μπουγέλωμα του Τζάστιν Τίμπερλέικ

Απολαύστε κι άλλους διάσημους να γίνονται μούσκεμα για καλό σκοπό