X

ΕΕ: Αποζημιώσεις 125 εκατ. ευρώ για τη ζημιά από το ρωσικό εμπάργκο

Αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο στα οπωροκηπευτικά προϊόντα. Τι λέει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ροδάκινα.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της ΕΕ, ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στα δυτικά προϊόντα ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, τα οποία θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από σήμερα και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια.

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζοντας την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην ανακοίνωση για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, υπενθύμιζαν την σαφή τοποθέτηση του αρμόδιου Επιτρόπου Γεωργίας για τα συγκεκριμένα προϊόντα, την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμούσαν ότι η κοστολόγηση των μέτρων στήριξης για τις συγκεκριμένες παραγωγές θα γίνει από τα κοινοτικά όργανα μέσα στα επόμενα 24ωρα.