X

Σύσκεψη με φόντο το ρωσικό εμπάργκο και τις αποζημιώσεις

Διαβεβαιώσεις ότι οι αγρότες που επλήγησαν από το εμπάργκο θα αποζημιωθούν, επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Ant1news

Οι ελληνικές εξαγωγές με προορισμό τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.


Στη σύσκεψη, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς εμπορικές μας σχέσεις με τη Ρωσία καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών και θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων.

Χθες δημιουργήθηκε ολιγόλεπτο θρίλερ μετά από την ανακοίνωση της Κομισιόν για τη διάθεση 125 εκατομμυρίων ευρώ για την αποζημίωση των αγροτών εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο, στην οποία δεν υπήρχε αναφορά στα νεκταρίνια και τα ροδάκινα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στο ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως οι αγρότες θα αποζημιωθούν, σημειώνοντας πως το θέμα των ροδακίνων καλύφθηκε με την ανακοίνωση του κ. Τσιόλος στις 11 Αυγούστου.