X

«Θα αντιμετωπίζεται ρητώς ως αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών»

Διαβεβαιώσεις ότι η άρνηση των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το ελληνικό κοινοβούλιο θα αντιμετωπίζεται ρητώς ως αδίκημα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ant1news



«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες  που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε  και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου», προσθέτει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου προέβη σε αυτή τη δήλωση με αφορμή τον προβληματισμό που διατύπωσαν 38 βουλευτές της ΝΔ για το αν θα αντιμετωπίζεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ως αδίκημα η άρνηση των γενοκτονιών των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων).