X

Πνίγηκε ο εμπνευστής του Ice Bucket Challenge

Τραγικό θάνατο από πνιγμό σε ηλικία μόλις 27 χρόνων βρήκε ο εμπνευστής της καμπάνιας του μπουγελώματος διασημοτήτων με παγωμένο νερό.

Ant1news

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια τελικά και η τραγική κατάληξη του ανθρώπου που εμπνεύστηκε την καμπάνια του Ice Bucket Challenge με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της νόσου ALS έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο ο φιλάνθρωπος και δημιουργός της πρόκλησης μπουγελώματος Ice Bucket Challenge, Κόρεϊ Γκρίφιν. Ο 27χρονος, πραγματοποιούσε κατάδυση στην ακτή του Ναντάκετ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.

Ο 27χρονος Γκρίφιν είχε μετατρέψει την πρόκληση μπουγελώματος με παγωμένο νερό σε διαγωνισμό συγκέντρωσης χρημάτων μετά την διάγνωση του φίλου του, Πιτ Φρέιτς, με καρκίνο.

Ο πατέρας του, Ρόμπερτ, τον περιέγραψε ως τον ευτυχέστερο άνθρωπο στον κόσμο. «Με πήρε τηλέφωνο χθες το βράδυ και μου είπε ότι βρίσκεται στον παράδεισο», πρόσθεσε.

Ο νεαρός φιλάνθρωπος κατάφερε να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια λίγες ώρες πριν το θάνατό του, με την πρόκληση «μπουγελώματος» να έχει γίνει δημοφιλέστατη στο Διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες.

Πολλοί διάσημοι έχουν πάρει λάβει μέρος στην εν λόγω καμπάνια, μεταξύ των οποίων οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Μάριο Μπαλοτέλι, Lady Gaga, Τσάρλι Σιν.

Η πρωτοβουλία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη συγκέντρωση 22,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.