X

Ο ευχαριστήριος… «χορός» της φάλαινας

Η φάλαινα «χορεύει» για να ευχαριστήσει τους σωτήρες της. Είχε πιαστεί σε δίχτυα και την απελευθέρωσαν

Ant1news


Ο Michael Fishbach είναι ένας από τους ιδρυτές του Ιδρύματος Great Whale Conservancy, που έχει ως στόχο την προστασία των φαλαινών σε όλο τον κόσμο.

Ταξιδεύοντας με την οικογένειά του στη θάλασσα του Cortez, στο Μεξικό, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα θέαμα που τον συγκλόνισε. Μια νεαρή φάλαινα ακίνητη στην επιφάνεια της θάλασσας. Πίστεψε πως ήταν νεκρή. Όμως το τεράστιο κήτος έδωσε σημάδια ζωής. Ένα πίδακα νερού από το φυσητήρα. Ο Fishback έπεσε στη θάλασσα και πλησίασε τη φάλαινα ρισκάροντας τη ζωή του καθώς μια απλή κίνησή της θα μπορούσε να τον σκοτώσει.

Διαπίστωσε πως η φάλαινα είχε πιαστεί σε αλιευτικά δίχτυα. Σκέφτηκε να ζητήσει βοήθεια αλλά η αναμονή ενδεχομένως να ήταν μοιραία. Πλησίασε με το σκάφος τη φάλαινα και οικογενειακώς, άρχισαν να κόβουν τα δίχτυα. Τελικά, μετά από προσπάθεια , σχεδόν μιας ώρας την απελευθέρωσαν.

Η οικογένεια Fishback ένοιωσε ανακούφιση και χαρά βλέποντας τη φάλαινα να ξανοίγεται και πάλι στο πέλαγος. Το θαλάσσιο κήτος ήθελε, όμως, να δείξει την ευγνωμοσύνη του προς τους σωτήρες του και άρχισε να… «χορεύει».