X

Το τελευταίο email των τζιχαντιστών στην οικογένεια του Φόλεϊ

"Δεν λυπάστε τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας οπότε κι εμείς δεν θα λυπηθούμε τα δικά σας!", έγραφαν μεταξύ άλλων οι τζιχαντιστές.

Ant1news

Η οικογένεια του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ γνώριζε από τις 12 Αυγούστου ότι ο γιος τους επρόκειτο να εκτελεστεί, όπως προκύπτει από το τελευταίο e-mail που έστειλαν οι τζιχαντιστές.

Στο μήνυμά τους οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ άλλων, γράφουν:

«Δεν λυπάστε τους αδύναμους, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά μας οπότε κι εμείς δεν θα λυπηθούμε τα δικά σας!

Εσείς και οι συμπολίτες σας θα πληρώσετε το τίμημα των βομβαρδισμών σας!

Το πρώτο αίμα θα είναι αυτό του αμερικανού πολίτη, Τζέιμς Φόλεϊ!

Θα εκτελεστεί ως άμεση συνέπεια για τις επιθετικές ενέργειες σε βάρος μας!».

Στο ίδιο e-mail οι τζιχαντιστές αναφέρουν ότι έδωσαν στις ΗΠΑ ευκαιρίες για να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των ανθρώπων τους μέσω συναλλαγών με χρήματα όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις.

Ωστόσο, η οικογένεια του Φόλεϊ διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό, καθώς υποστηρίζει ότι το πρώτο μήνυμα που έλαβαν από τους απαγωγείς του συγγενή τους ήταν το Νοέμβριο του 2013.

Η επόμενη φορά που η οικογένεια επικοινώνησε με τους απαγωγείς ήταν η 12η Αυγούστου.

Το email δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Global Post, η οποία αποφάσισε να δημοσιεύσει το μήνυμα «για να πούμε όλη την ιστορία του Τζέιμς. Πιστεύουμε ότι το κείμενο ρίχνει φως στα κίνητρα και τις τακτικές του Ισλαμικού Κράτους».