X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Η ψυχαγωγία σε πρώτο πλάνο… Οργανώσετε μία έξοδο διαλέγοντας μία από τις παρακάτω προτάσεις.

Ant1news

Πλούσιο και αυτό το Σαββατοκύριακο το «ψυχαγωγικό» μενού για αυτούς που δεν έφυγαν διακοπές... για αυτούς που επέστρεψαν από τις διακοπές…, αλλά και για αυτούς που περιμένουν τις διακοπές...

ΣΙΝΕΜΑ

Για μία χαλαρωτική έξοδο επιλέξτε μία από τις τέσσερις ταινίες- «Chef», «Sex tape: Μια τρελή βραδιά», «Ο άνθρωπος αντίγραφο», «Οι αναλώσιμοι 3- που έχουν «κατάληψη» αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΘΕΑΤΡΟ

«Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ στο Γαλάτσι

Την Κυριακή, 24 Αυγούστου η κωμωδία «Παντρολογήματα» που παρουσιάζουν φέτος ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη στο Άλσος Βεϊκου.

Ένας αναποφάσιστος, νωθρός και άτολμος εργένης σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού μας δίνει μία εικόνα της κοινωνικής ζωής στη Ρωσία των αρχών του 19ου αιώνα. Μία ρωγμή ευαισθησίας και δειλής ειλικρίνειας του ζευγαριού συντηρεί την ελπίδα.

Σαν γνήσιος απόγονος του μεγάλου Μολιέρου, ο Γκόγκολ παρουσιάζει τα πρόσωπά του φορτισμένα από τις συνήθειες της εποχής τους, που στην ουσία απέχουν ελάχιστα από τις σημερινές. Η ευκολία με την οποία μπορείς να διολισθήσεις στη φάρσα και το εύκολο γέλιο στο έργο του Γκόγκολ είναι μια παγίδα στημένη πολύ μελετημένα από τον συγγραφέα. Κι αυτό εντάσσεται στη λοξή του ματιά στον κόσμο. Έναν κόσμο δυσβάσταχτο για τον ίδιο και αστείο για εμάς.

«Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στη Νέα Μάκρη

Η Λυδία Κονιόρδου επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο, στον διπλό ρόλο σκηνοθέτριας- ερμηνεύτριας, πλαισιωμένη από μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών για την παράσταση "Ιππόλυτος" του Ευριπίδη, που ανεβαίνει το Σάββατο 23 Αυγούστου στις 21:00 στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης.

Πιστός οπαδός της Άρτεμης, ο Ιππόλυτος απαξιώνει τις χαρές του έρωτα και αρνείται να αποδώσει τιμές στην Αφροδίτη. Για να τον τιμωρήσει, η θεά του έρωτα πλέκει το δίχτυ της καταστροφής του, εμπνέοντας στη μητριά του, Φαίδρα, σφοδρό έρωτα για τον πρόγονό της. Η Φαίδρα εξομολογείται, μέσω της παραμάνας της, το πάθος της στον Ιππόλυτο, αλλά εκείνος την αποκρούει με αγανάκτηση. Η Φαίδρα αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της, αλλά, προκειμένου να σώσει την τιμή της, αφήνει ένα γράμμα για το Θησέα, με το οποίο κατηγορεί τον Ιππόλυτο πως την πρόσβαλε. Ο Θησέας βρίσκει τη γυναίκα του νεκρή και διαβάζοντας το γράμμα μαθαίνει πως αιτία του θανάτου της είναι ο Ιππόλυτος, που τάχα τόλμησε να την πειράξει. Ο Ιππόλυτος, δεσμευμένος με όρκο, αποσιωπεί τα κίνητρα της Φαίδρας και αφήνεται στην οργή του Θησέα, ο οποίος ζητά από τον Ποσειδώνα την τιμωρία του γιου του. Όταν η αλήθεια βγαίνει στο φως, είναι πια αργά. Η Άρτεμη αποκαθιστά την τιμή του αδικοχαμένου πιστού της, αλλά ο Ιππόλυτος, θανάσιμα τραυματισμένος, πεθαίνει στα χέρια του απαρηγόρητου Θησέα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Black Cotton Doll duet στο Χυτήριο

Η Ιωάννα Τσάγκαρη και ο Παντελής Τζιάλας, το Σάββατο, 23 Αυγούστου στον Πολυχώρο Χυτήριο, συνθέτουν ένα δυναμικό ντουέτο βασιζόμενο στον αυτοσχεδιασμό, στο "μουσικό διάλογο" και στις εναλλαγές κιθάρας και φωνής, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μουσικούς συνδυασμούς από jazz, classical, gypsy, pop, blues, ethnic και R'n'B μουσική.

ΧΟΡΟΣ

Tango Milonga Pasional στο Polis Art Cafe

Με γεμάτες μπαταρίες, μετά τις σύντομες διακοπές, επιστρέφουμε για ονειρικές νύχτες tango, στη καρδιά της Αθήνας, όλα τα Σάββατα του καλοκαιριού: Ανοικτό μάθημα 10.00 - 10.30 μ.μ. και συνεχίζουμε το χορό μέχρι αργά. Αυτό το Σάββατο, την επιμέλεια της μουσικής αναλαμβάνει, για πρώτη φορά στη milonga μας, ο DJ Άρης Σο, που υπόσχεται να σας συναρπάσει με εξαιρετικές επιλογές.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ATHENS HOLIDAY PARK: Μια δροσερή παιχνιδοχώρα στο M.E.C. Παιανίας

Βουτήξτε στο παιχνίδι στο ανανεωμένο δροσερό και ακόμη πιο fun το Athens Holiday Park. Αυτό το καλοκαίρι παίζουμε και βουτάμε στο Athens Holiday Park, καθώς νέα παιχνίδια νερού, εντυπωσιακές φουσκωτές νεροτσουλήθρες, πισίνες με βαρκάκια αλλά και pedal boats έχουν προστεθεί στα παιχνίδια του Μεγαλύτερου Πάρκου Διακοπών, του Athens Holiday Park!

Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και χαράς, με μαγιό αλλά χωρίς καπέλο και αντηλιακό στο Αthens Holiday Park στο M.E.C. Παιανίας! Στην παιχνιδοχώρα που έγινε θεσμός!

Ραντεβού… στην παραλία

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ζεστό, καθώς ο υδράργυρος «φλερτάρει» με τους 40 βαθμούς Κελσίου, η κατάλληλη αφορμή για παραλιακές εξορμήσεις. Διάλεξε παρέα, φόρα το μαγιό σου, πάρε μαζί σου ομπρέλα βρες λίγη δροσιά σε κάποια ελεύθερη ή οργανωμένη παραλία της Αττικής.