X

Ποιοι «χτύπησαν» την τράπεζα στο Δίστομο;

Τρεις γνωστοί κακοποιoί βρίσκονται πίσω από την ληστεία της τράπεζας στο Δίστομο, όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας.

Ant1news

Σε τρία πρόσωπα γνωστών κακοποιών εστιάζει η αστυνομία την έρευνά της, για την διαλεύκανση της πολύκροτης ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στα Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας, με λεία που ξεπερνά τις 400 χιλιάδες ευρώ. 

Οι ταυτότητες των δραστών της ένοπλης ληστείας επιβεβαιώνονται και από τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος βρέθηκε το αποτύπωμα του Γιώργου Πετρακάκου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μυλωνά, μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά και για σειρά ληστειών ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη. 

Από αστυνομικές πηγές, έχει γίνει επίσης γνωστό, ότι οι  υπάλληλοι και οι πελάτες της τράπεζας της ληστείας στο Δίστομο αναγνώρισαν από φωτογραφίες τον διαβόητο κακοποιό, Σπύρο Χριστοδούλου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για δολοφονίες, ληστείες, εκβιασμούς, βομβιστικές επιθέσεις σε καταστήματα επιχειρηματιών, καθώς και ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς. 

Το τρίτο πρόσωπο του παζλ των ληστών, συμπληρώνει μέχρι αυτή την ώρα, ένας κακοποιός που και αυτός διατηρούσε στο παρελθόν σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Είχε κατηγορηθεί συγκεκριμένα πως συμμετείχε στην ομάδα που οργάνωσε την πρώτη κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο των Ριζάι και Παλαιοκώστα, ενώ στη συνέχεια εξασφάλισε καταφύγιο για τον πρώτο και μάλιστα στην ίδια περιοχή που σημειώθηκε η προχθεσινή ληστεία.