X

«Πρωτοπαλίκαρο» του Μπιν Λάντεν ο πατέρας του «Τζιχάντι Τζον»

Ο «Τζιχάντι Τζον» γαλουχήθηκε στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία αφού ο πατέρας του ήταν ένας από τους κορυφαίους υπαξιωματικούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ant1news

Πλούσιο βιογραφικό στις τρομοκρατικές επιθέσεις έχει ο Adel Abdel Bari, πατέρας του «Τζιχάντι Τζον», του βρετανού ράπερ που εκτιμάται ότι είναι ο δράστης του αποτρόπαιου αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο «Τζιχάντι Τζον» γαλουχήθηκε στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία αφού ο πατέρας του ήταν ένας από τους κορυφαίους υπαξιωματικούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μάλιστα ο  Adel Abdel Bari, αιγύπτιος που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο με πολιτικό άσυλο, βρίσκεται εν αναμονή της δίκης για τη συμμετοχή τους σε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και την Κένυα το 1998, όπου έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Ο πατέρας του «Τζιχάντη Τζον» όσο εξέτιε την ποινή του στη φυλακή της Αιγύπτου, σπούδασε Νομική, με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, κατάφερε να πάρει πολιτικό άσυλο στο Λονδίνο το 1991, όταν γεννήθηκε ο γιος του.

Έχει καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο επειδή το 1995 φέρεται να ανατίναξε μια υπαίθρια αγορά σε παζάρι του Καΐρου, ενώ έχει στις πλάτες του και μία ισόβια κάθειρξη «ενθύμιο» από άλλη δίκη στην Αίγυπτο.

Κι επειδή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, ο Abdel-Majed Abdel Bary, στα τραγούδια ραπ που ερμήνευε, επαινούσε τη δράση του πατέρα του:  «Δώσε μου την υπερηφάνεια και την τιμή, όπως ο πατέρας μου. Ορκίζομαι πως τη μέρα που ήρθαν και πήραν τον πατέρα μου, θα μπορούσα να είχα σκοτώσει έναν αστυνομικό ή και δύο».

Ο 54χρονος Adel Abdel Bari σήμερα κρατείται στο ύψιστης ασφαλείας Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο του για τη δίκη του, που αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.