X

Γιατί η Ρένα Δούρου θα ορκιστεί σε στάδιο των Λιοσίων;

Σήμερα το απόγευμα ορκίζεται η νέα περιφερειάρχης Αττικής.

Ant1news

Στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια θα ορκιστεί σήμερα το απόγευμα η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κυρία Δούρου θα πάρει πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει. Παρών θα είναι ωστόσο ιερέας.

Η περιφερειάρχης Αττικής δεν είναι η πρώτη, ούτε η μοναδική που θα πάρει πολιτικό όρκο. Την αρχή έκανε ο νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλατσιάτος, επίσης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα ακολουθήσουν όλοι σχεδόν οι τοπικοί άρχοντες που ανήκουν στο κόμμα. Εκτός αυτών όμως το θρησκευτικό όρκο αρνήθηκαν και η Δέσποινα Κουτσούμπα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και Τζήμερος και Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά) και ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ.

Η κ.Δούρου εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν να ορκιστεί σε ένα στάδιο της δυτικής Αττικής είπε ότι στόχος είναι «με στόχο να δοθεί μια νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης» και χαρακτήρισε την κίνησή της «συμβολική».

Ειδικά για το θέμα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:

«Στα Α. Λιόσια η ορκωμοσία, για λόγους συμβολικούς & πολιτικούς, για μια νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης».

Κάνοντας σαφές τι την οδήγησε σε αυτή της την απόφαση έγραψε:

- Γιατί οι εθιμοτυπικές τελετές όπως γίνονταν μέχρι σήμερα δεν μας ταιριάζουν...

- Γιατί είναι ένας χώρος με συμβολικό περιεχόμενο σχετικά με το θέμα της νέας φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

- Γιατί για μας, δεν υπάρχουν Δήμοι δεύτερης κατηγορίας.

Η περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να ανεβάσει και έναν χάρτη της περιοχής, για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να παραβρεθούν στην τελετή.