X

Η λάμψη που ανησύχησε τους πιλότους

Χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος της Γης πετούσαν οι πιλότοι του Boeing 747 όταν είδαν κάτι που τους έβαλε σε υποψίες.

Ant1news

Μία λάμψη σε θαλάσσια περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν αρκετή για να ανησυχήσει τους πιλότους του Boeing 747 που εκτελούσε πτήση από το Χονγκ Κονγκ στην Αλάσκα.

Πέντε ώρες μετά την απογείωση του αεροσκάφους κι ενώ αυτό κινούνταν πάνω από τη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα, οι δύο πιλότοι παρατήρησαν μία λάμψη σαν κεραυνό να κινείται προς τον ουρανό και είκοσι λεπτά αργότερα μία δεύτερη λάμψη με βαθύ κόκκινο πορτοκαλί χρώμα τους έκανε να αρχίσουν να αναζητούν απαντήσεις.

Σύμφωνα με την εμπειρία των πιλότων, ο καιρός ήταν καλός, για να υπάρχει κεραυνός, ενώ ηφαίστειο στην περιοχή δεν υπάρχει. Ο Ολλανδός πιλότος παρομοίασε τα φώτα με αυτά που έχουν τα ψαροκάικα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ τόνισε ότι όσο πλησίαζαν προς τη λάμψη, τόσο πιο έντονη γινόταν.

Ο ίδιος στην προσπάθειά του να εξηγήσει το θέαμα στην Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, είπε ότι είναι πιθανό να η λάμψη να οφείλεται στην έκρηξη κάποιου υποθαλάσσιου ηφαιστείου που είναι δυνατόν να είχε συμβεί μισή ώρα πριν πετάξει το αεροσκάφος.

Οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ερευνούν τις αναφορές των πιλότων, ενώ πρόκειται για το μόνο αεροσκάφος που είδες το φαινόμενο κι έτσι δεν υπάρχουν άλλες σχετικές μαρτυρίες.