X

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει Παρισιού, τα «κόκκινα» δάνεια και το σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ. μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού Τύπου.

Ant1news

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς και το σχέδιο για συνενώσεις αστυνομικών τμημάτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η ΑΥΓΗ: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την Αττική των πολιτών» - ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ----ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Προσλήψεις και όχι απολύσεις διοικητικών χρειάζονται στα ΑΕΙ----ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ – Συμφώνησαν οι έμποροι για κατώτατο μισθό 751 ευρώ----Στις ελληνικές καλένδες οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ----ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – Οπτασία οι 180 για την κυβέρνηση-----Το Κίεβο ζητεί ενίσχυση από το ΝΑΤΟ----Υπό δικαστική έρευνα η Λαγκάρντ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΠΙ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα σύγκρουση στην κυβέρνηση για τις απολύσεις στα πανεπιστήμια -  Μεταξύ Μητσοτάκη-Λοβέρδου----Σε δόσεις οι διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ----Άγονος διαγωνισμός για τον Ιππόδρομο – Το  ΤΑΙΠΕΔ έκρινε την προσφορά της Ιντραλότ «ασαφή»----Το διευρυμένο ωράριο πλημμύρισε με κόσμο τα μουσεία----Ολάντ-Μακρόν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο----Η επικύρωση εγγράφων έχει πλέον καταργηθεί – Κι όμως συνεχίζεται…----Φτωχοί εκτός καλών ΑΕΙ – Στις ΗΠΑ, παρά τις αλλαγές----Ενίσχυση της ρευστότητας μέσω ΕΤΕΑΝ – ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ----ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – Μοσκοβισί: Η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας----ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ – Πειστικές απαντήσεις έναντι των εταίρων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή συμμαχία και πάλι ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και στα μονοπώλια – Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, σε τηλεοπτικό σταθμό----ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ – Ο καταρροϊκός πυρετός θερίζει ότι άφησε όρθιο η ευλογιά----ΑΡΘΡΟ – Περισσότερη, πιο ζωντανή ιδεολογική συζήτηση στις ΚΟΒ και με τους εργάτες----ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ – Κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στις διαγραφές φοιτητών----ΟΥΚΔΡΑΝΙΑ – Απειλές του ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη εμπλοκή του.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 1.779 νέες προσλήψεις ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΕΣ – ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ 500 ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ – ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ----Επώδυνη «λύση» για τα «κόκκινα» δάνεια----«ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ----Η ΗΤΤΑ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ----Η περίεργη «διάσκεψη» της Frau Μέρκελ για τα Βαλκάνια----Το δις εξαμαρτείν του Χατζηγιάννη ΓΙΑ ΜΙΑ FERRARI----ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ----Όλοι «ψάχνονται» να φύγουν με σύνταξη----Μια τόση δα επιγραφή στα ελληνικά θα γκρεμίσει τα Σκόπια----Στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ η βάση Γουρνών στο Ηράκλειο.

ΕΘΝΟΣ: ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΖΑΡΙ για την έκτακτη εισφορά – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΟ 2015 – ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ: Μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης – Αύξηση των δόσεων σε 48 για τα ληξιπρόθεσμα χρέη----ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣ – Όταν οι χρυσαυγίτες χλεύαζαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου-----ΠΡΕΜΙΕΡΑ – Η Ρένα, ο ‘δικός της όρκος’ και το μήνυμα Τσίπρα----ΕΝΘΕΤΟ «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» - Οι 24 τρόποι για σύνταξη-εξπρές από το ΙΚΑ – ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ – Φεύγουν 8.000 από τις τράπεζες σε δύο χρόνια----ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – Εκπτώσεις για τα ξενοίκιαστα και τα χωρίς ρεύμα----ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ----ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ώρα κλήρωσης για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι ρυθμίσεις των τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΤτΕ-----ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 402 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΕ 8 ΑΕΙ----Ερευνούν ξανά τη Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί – «ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΙΔΙΑ----«Χέρια ψηλά» για μια Φεράρι – Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΜΙΧ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ----ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΡΙΣΙΩΝ – «Έχουμε πετύχει πολλά στην οικονομία, διαπραγματευθείτε με επιχειρήματα»----ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ – ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ----ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ – Η «Μαγεία» του Γούντι Άλεν και η «Lucy» της Σκάρλετ Γιόχανσον.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «ΔΩΡΑΚΙ» 350 ΕΚ. σε μεγαλοεργολάβους – Ο Μ. Χρυσοχοϊδης έσπευσε να δεχθεί το αίτημα της «Μορέας Α.Ε.» - Θέλουν να πληρώσουμε χιλιόμετρα που δεν κάνουμε----Δίνουν σε ιδιώτες το «ταμείο» του ΕΣΥ----Μεγαλοϊδεατισμός από Νταβούτογλου----SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ – «Εκπαιδεύουν και παιδιά οι τζιχαντιστές»----ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ – Η Ελλάδα 2η σε… καμένα στη Μεσόγειο----Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Σύσκεψη… κορυφής για τα μάτια του κόσμου----ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ – Αλλαγές κατά τις επιθυμίες της Συνόδου----Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – «Δεν θέλουμε συστημική κυβέρνηση»----Ο Σόιμπλε πάντως βλέπει success story! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ιδιοκατοίκηση; Ξηλωθείτε! Πρόσφορο έδαφος για εξοντωτικούς φόρους στα ακίνητα----Κίνδυνος νέων αμφισβητήσεων για τα “greek statistics»----ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – Ορκωμοσία με υψηλές περιοσυίες και χειροκροτήματα----ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ – Άλλα 300 εκατ. στους εργολάβους----ΤΟΥΡΚΙΑ – Το όνειρο του αντ’ αυτού----ΓΑΛΛΙΑ – Πιο δεξιός… πεθαίνεις----ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ: αποψίλωση αντί για απολύσεις----ART/ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ – Ο Γούντι Άλεν στον κόσμο των μέντιουμ.

ΤΑ ΝΕΑ: Κλείνει ένα στα τρία Αστυνομικά Τμήματα – ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ----40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ: ΑΛΛΗΛΟΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ----ΕΝΦΙΑ – Υποσχέσεις για σταδιακή μείωση----Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ----ΠΥΡΕΤΟΣ 72 ΩΡΩΝ – Τι συζητήσεις έκανε ο Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα… και πώς ετοιμάζεται η ντριμ τιμ της κυβέρνησης για το «ματς» στο Παρίσι----ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ – Σουλτάνος Ταγίπ στο κράτος του Κεμάλ----CHAMPIONS LEAGUE – Συγκρούσεις ισχυρών και Ολυμπιακού από τον πρώτο γύρο----ΠΑΣΠΑΛΑ-VASSILIKOS – Τραγούδια από τη χρυσή εποχή του βινυλίου.

ESPRESSO: ΤΟ ΧΑΛΙ του Μιχάλη – ΑΜΑΡΤΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ FERRARI – Γιατί συνελήφθη και διώκεται ποινικά ο τραγουδιστής Χατζηγιάννης----ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ – Η Τατιάνα (STAR) ακριβώς την ίδια ώρα με την Ελένη (Alpha)----Ο κλώνος αδελφός του Διονύση Σχοινιά----Κρητικά μπουγέλα----ΟΡΓΑΣΜΟΣ – Δεν υπάρχει σημείο Gκ, λένε οι Ιταλοί----Η Σάρον Στόουν χωρίς μακιγιάζ.