X

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για παγκόσμιο ξέσπασμα του Έμπολα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί όλες τις χώρες να είναι έτοιμες για ξέσπασμα του Έμπολα.

Ant1news

Νέα προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για παγκόσμιο ξέσπασμα του ιού Έμπολα.Παράλληλα τα Ηνωμένα Έθνη προώθησαν στο Κονγκό τρία εκατομμύρια δολάρια, για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου του ΠΟΥ όλες οι χώρες στις οποίες υπάρχει ήδη ο ιός βρίσκονται σε κίνδυνο νέου ξεσπάσματός του.

«Έχει γίνει παρανόηση μέσω των ΜΜΕ. Ο ΠΟΥ δεν έκανε λόγο ποτέ για «υψηλό» ή «χαμηλό» ρίσκο επιδημίας του ιού. Αυτό που ο Οργανισμός λέει είναι ότι υπάρχουν χώρες που έχουν ήδη επηρεαστεί και άλλες που πρόκειται να επηρεαστούν. Φυσικά οι χώρες που συνορεύουν με αυτές στις όποιες έχει εμφανιστεί ο ιός βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και για το λόγο αυτό πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Ο ΠΟΥ όμως ζητά από όλες τις χώρες του κόσμου να είναι προετοιμασμένες στην περίπτωση που ξεσπάσει ο ιός» είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, μέχρι στιγμής 100 εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί για τις έρευνες αντιμετώπισης του ιού με προσπάθειες για περαιτέρω χρηματοδότηση των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο, μεταξύ των οποίων η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε.

Ο κώδωνας του κινδύνου κρούεται για τις γειτονικές χώρες αυτών στις οποίες έχουν ήδη καταγραφεί κρούσματα.