X

Βερνίκι νυχιών ανιχνεύει το χάπι του βιασμού

Προειδοποιεί τη γυναίκα αν στο ποτό της έχει ρίξει κάποιος μία ναρκωτική ουσία.

Ant1news

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα δημιούργησαν ένα ειδικό βερνίκι νυχιών, το οποίο μπορεί να προστατεύσει γυναίκες από επίδοξους βιαστές, οι οποίοι δε διστάζουν να ρίξουν στο ποτό των συντρόφων τους ναρκωτικό για να τις εκμεταλλευθούν σεξουαλικά.

Ονομάζεται «Undercover Colors» και βάζοντας το δάχτυλο στο ποτό της, μία γυναίκα καταλαβαίνει, στην περίπτωση που αλλάξει χρώμα το βερνίκι, την ύπαρξη ναρκωτικής ουσίας.

Η έξαρση της χρήσης των αποκαλούμενων «χαπιών βιασμού» τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, οδήγησε τους 4 φοιτητές από τη Βόρεια Καρολίνα να παρασκευάσουν το συγκεκριμένο βερνίκι νυχιών.

Ερχόμενο σε επαφή με ναρκωτικές ουσίες, που περιέχονται σε χάπια όπως το Rohypnol, το Xanax και το GHB, το βερνίκι αλλάζει χρώμα, γεγονός που προειδοποιεί τη γυναίκα που το φορά πως διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Φυσικά, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το συγκεκριμένο βερνίκι δεν αποτελεί παρά μόνο ένα μέσο προειδοποίησης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως η λύση για την αποτροπή ενός βιασμού.