X

Απάνθρωπα βασανιστήρια πριν τους αποκεφαλισμούς και τις εκτελέσεις

Μαρτύρησε πολύ πριν αποκεφαλιστεί δημοσίως ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο αμερικανός δημοσιογράφος που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ant1news

Τους είδαμε να αποκεφαλίζουν τον Τζέιμς Φόλεϊ, τους είδαμε να εκτελούν εν ψυχρώ 250 Σύρους στρατιώτες, μαθαίνουμε σε καθημερινή βάση για μια σειρά βασανιστηρίων και φρικαλεοτήτων στις οποίες προβαίνουν.

Οι τζιχαντιστές είναι αδίστακτοι σύμφωνα και με τις μαρτυρίες όσων επέζησαν και κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια τους.

Ντοκουμέντο φρίκης αποτελεί το παρακάτω βίντεο, όπου φαίνεται όλο το "μεγαλείο" της βιαιότητας των τζιχαντιστών.

Πιο πρόσφατη αποκάλυψη, ότι βασανίζουν ανελέητα όσους κρατούν ομήρους, πριν τους εκτελέσουν. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post τουλάχιστον τέσσερις όμηροι που κρατούνται αιχμάλωτοι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους την ακραία ισλαμιστική οργάνωση που εκτέλεσε δι’ αποκεφαλισμού τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ, υποβλήθηκαν από τους δεσμώτες τους στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

Πηγές που έχουν εργαστεί για την απελευθέρωση αυτών των ομήρων επιβεβαίωσαν την είδηση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέροντας ότι τουλάχιστον ένας από τους ομήρους πέρασε το φριχτό βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

«Ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν», είπε μια πηγή που γνώρισε τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Φόλεϊ κατά τη διάρκεια της ομηρίας από τους τζιχαντιστές στη Συρία είχε επανειλημμένα υποβληθεί σε αυτό το βασανιστήριο.

Η τεχνική του εικονικού πνιγμού χρησιμοποιήθηκε από την αμερικανική CIA κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων υπόπτων που κρατούνταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Η CIA είχε συλλάβει δεκάδες άτομα ύποπτα για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, και είχε χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους βασανιστηρίων, όπως η στέρηση ύπνου και ο εικονικός πνιγμός.

Ομπάμα: Χρειαζόμαστε σαφές σχέδιο

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη στρατηγική για πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία κατά του Ισλαμικού Κράτους και δεν πρέπει να περιμένουμε αεροπορικές επιδρομές στο άμεσο μέλλον.

«Δεν θέλω να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Εμείς δεν έχουμε μια στρατηγική», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο. «Χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο» ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος υποσχόμενος να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το Κογκρέσο για το θέμα αυτό. Η τοποθέτηση του προέδρου Ομπάμα χαμήλωσε τις προσδοκίες που τροφοδοτήθηκαν από διαρροές αξιωματούχων προς τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο εσωτερικό της Συρίας θα πρέπει να θεωρούνται επικείμενες.

Ο Ομπάμα τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης θα απαιτήσει μια περιφερειακή απάντηση στην απειλή που αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Κράτος και ότι το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω της αμερικανικής στρατιωτικής συμμετοχής και μόνο. «Έχω ζητήσει επανειλημμένα τη δημιουργία μιας νέας ιρακινής κυβέρνησης που θα πρέπει να τοποθετηθεί καλύτερα για να ξεριζώσουμε την απειλή» είπε ο αμερικανός πρόεδρος σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα ταξιδέψει σύντομα στην περιοχή για να οικοδομήσει έναν συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ από τη μία πλευρά και των ακραίων ριζοσπαστών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, από την άλλη.

Η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο τις ημέρες αυτές τις πιθανές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, είναι σε δύσκολη θέση καθώς εάν ξεκινήσουν αεροπορικές επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους η Ουάσιγκτον και η Δαμασκός θα είναι σε αυτήν την περίπτωση ενάντια σε έναν κοινό εχθρό.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη μετριοπαθή αντιπολίτευση γιατί πρέπει να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια εναλλακτική λύση στη Συρία από ότι ο Άσαντ ή το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος έκρινε ότι ο σύρος πρόεδρος έχει χάσει «κάθε νομιμότητα» στη διεθνή σκηνή. «Δεν βλέπω κανένα σενάριο στο οποίο ο Άσαντ θα είναι σε θέση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φέρει την ειρήνη σε μια περιοχή που αποτελείται κυρίως από σουνίτες. Αυτός (ο Άσαντ )μέχρι στιγμής δεν έχει επιδείξει προθυμία να μοιραστεί την εξουσία με αυτούς (σουνίτες) ή να αναζητήσεί μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Η αμερικανική στρατιωτική μηχανή έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, από τις 8 Αυγούστου. Οι επιδρομές αυτές επέτρεψαν στον ιρακινό στρατό και στις κουρδικές δυνάμεις να ανακτήσουν τον έλεγχο στο στρατηγικό φράγμα της Μοσούλης το οποίο είχε πέσει στα χέρια των μαχητών της Τζιχάντ.

Τουλάχιστον 15 Αυστραλοί τζιχαντιστές νεκροί σε Ιράκ και Συρία

«Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη σφαγή αθώων ανθρώπων» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, στην προσπάθειά του να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Αν και επανέλαβε ότι επισήμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Αυστραλίας σε τυχόν στρατιωτική επέμβαση ο Αυστραλός πρωθυπουργός σημείωσε πως αν της ζητηθεί, η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Την ίδια στιγμή για πολλοστή φορά αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ASIO), Ντέϊβιντ Ίρβαϊν, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Μουσουλμάνους της Αυστραλίας πως η νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν στρέφεται εναντίον τους ή εναντίον του Ισλάμ.

«Στόχος μας είναι η τρομοκρατία. Είναι άδικο και παράλογο να ενοχοποιούνται οι Μουσουλμάνοι για τις πράξεις μιας μικρής μειοψηφίας» είπε.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές περίπου 15 Αυστραλοί τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στο Ιράκ και την Συρία.

Παράλληλα, οι αυστραλιανές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνέλαβαν πέντε Αυστραλούς τζιχαντιστές σε αεροδρόμια της χώρας καθώς ετοιμαζόταν να μεταβούν στο εξωτερικό και πιθανότατα να λάβουν μέρος στις μάχες που γίνονται στο Ιράκ και τη Συρία ενώ ανακρίνουν άλλους 40.

Οι αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Αυστραλία μερικοί από τις δεκάδες Αυστραλών τζιχαντιστών που σήμερα πολεμούν στο εξωτερικό και να επιδιώξουν να αναπτύξουν στο αυστραλιανό έδαφος τρομοκρατική δράση. Γι αυτό και λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.