X

Σε κλοιό διαδηλώσεων ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Αθήνα

Η ορκωμοσία του Ηλία Κασιδιάρη και της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έβγαλε στο δρόμο αντιφασιστικές οργανώσεις.

Ant1news

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Μεταξύ των νέων μελών ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν παρών έπειτα από ειδική άδεια που εξασφάλισε από τον εισαγγελέα φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να ορκιστεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Γκάζι όπου πρόκειται να γίνει η ορκωμοσία συνοδευόμενος από αστυνομικούς και σε δήλωση του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι».



Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε γραφείο που έχει παραχωρηθεί στις εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού όπου θα συναντηθεί με φιλικά του πρόσωπα μέχρι να γίνει η τελετή της ορκωμοσίας και στη συνέχεια θα μεταφερθεί εκ νέου στη φυλακή.



Μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη ορκίστηκε και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του επίσης προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου.

Εν τω μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε έξω από το Γκάζι καθώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο χωρίς πρόσκληση και του απαγορεύτηκε η είσοδος.

Δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι. Στην οδό Πειραιώς απέναντι από το Γκάζι βρέθηκαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ενώ λίγα μέτρα μακριά προς την Ιερά Οδό πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικό συλλαλητήριο.