X

Να καθησυχάσει τους φορολογούμενους για τον ΕΝΦΙΑ επιδιώκει η ΓΓΔΕ

Εντός των προσεχών ημερών, και μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι δόσεις θα αναμορφωθούν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αναφέρει η ΓΓΔΕ.

Ant1news

Να διαλύσει την σύγχυση των φορολογούμενων που θα μπουν από σήμερα και μέχρι την εναρμόνιση στις παραμέτρους του συστήματος TAXISnet των διορθώσεων για τον ΕΝΦΙΑ που προβλέπουν την εξόφληση τους σε 6 δόσεις επιδιώκει η ΓΓΔΕ με ανακοίνωσή της.

Καθώς στο εκκαθαριστικό που είναι αναρτημένο στο TAXISnet θα φαίνεται ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε 5 δόσεις, με πρώτη τον Αύγουστο και τελευταία τον Δεκέμβριο και ότι ο ιδιοκτήτης είναι υπόχρεος να πληρώσει "διπλή δόση" στις 30 Σεπτεμβρίου (την "απλήρωτη" που έληξε σήμερα και την 2η, βάσει του αρχικού εκκαθαριστικού, η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου). 

Όλα αυτά καθώς ακόμη δεν έχει περάσει απο την Βουλή η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, με καταβολή σε έξι δόσεις, με πρώτη τον Σεπτέμβριο και τελευταία τον Φεβρουάριο του 2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εντός των προσεχών ημερών, και μετά την ψήφιση του συνόλου των τροπολογιών για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι δόσεις θα αναμορφωθούν - σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών - σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις (ελάχιστη δόση 10 ευρώ). Η πρώτη δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου 2014, και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, (δηλαδή 31 Οκτωβρίου 2014, 28 Νοεμβρίου 2014, 31 Δεκεμβρίου 2014, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27  Φεβρουαρίου 2015).

Η οριστική εικόνα των δόσεων θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να  ψηφιστούν από τη Βουλή, τονίζεται στην ανακοίνωση.