X

Χωρίς παρατράγουδα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας λόγω της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου 

Οι φόβοι για παρατράγουδα δεν επιβεβαιώθηκαν κατά την ορκωμοσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη , ο οποίος δίνοντας τον πολιτικό του όρκο ανανέωσε την θητεία του ζητώντας τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας έγινε υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας λόγω της μεταγωγής από τον Κορυδαλλό του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη για να ορκιστεί  δημοτικός σύμβουλος.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η κλούβα που τον μετέφερε έφτασε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου τον υποδέχτηκαν συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του υπό τον Ηλία Παναγιώταρο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δήλωση του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι».



Συνοδευόμενος από δυο αστυνομικούς με πολιτικά, που κάθονταν δίπλα του σε όλη την διάρκεια της τελετής,  ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε την θέση του κοντά στην επίσης δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Στους δρόμους γύρω  από την Τεχνόπολη και με την αστυνομία ανάμεσά τους , είχαν συγκεντρωθεί αντιφασίστες αλλά και ολιγάριθμοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα της ορκωμοσίας στον Ηλία Παναγιώταρο , που αξίωσε να μπει χωρίς πρόσκληση.

Εν τω μεταξύ, επεισοδιακή ήταν η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης καθώς ο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, που συνόδευε τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο του κόμματός του , βρέθηκε στο στόχαστρο αριστερών διαδηλωτών.