X

Τι κάνουν Μαραντόνα, Μέσι και ο Πάπας Φραγκίσκος σε ποδοσφαιρικό αγώνα;

Το δικό τους ειρηνευτικό μήνυμα έστειλαν διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, σε έναν αγώνα που είχε φιλανθρωπικό σκοπό και κοινωνικό στόχο. Στον «Αγώνα για την Ειρήνη».

Ant1news

Παλιοί και νέοι αστέρες του ποδοσφαίρου από όλον τον κόσμο και όλες τις θρησκείες απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του Πάπα Φραγκίσκου και έδωσαν το παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, όπου ο Ποντίφικας τους υποδέχτηκε, μέσω γιγαντοθόνης,  για να παίξουν τον «Αγώνα της Ειρήνης» και να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα ενότητας.

Οι ποδοσφαιριστές πριν την εκκίνηση του αγώνα συνδέθηκαν με τον Πάπα, ο οποίος βρισκόταν στο Βατικανό. Εκεί ο «εγκέφαλος» της ιδέας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αγώνας αυτός θα βοηθήσει «στην ομαλή συνύπαρξη όλων των ανθρώπων, εξαλείφοντας κάθε διάκριση που βασίζεται στη φυλή, τη γλώσσα ή τη θρησκεία».

Στον αγώνα συμμετείχαν ενεργοί και παλαίμαχοι παίκτες του ποδοσφαίρου από όλες τις θρησκείες, ωστόσο ο ίδιος ο διοργανωτής του, αν και γνωστός ποδοσφαιρόφιλος δεν τον παρακολούθησε από τις κερκίδες του γηπέδου.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας από τους συμμετέχοντες, έλαβε την πρόσκληση και εμφανίστηκε εμφανώς συγκινημένος όταν χαιρετήθηκε με τον Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο οποίος του χάρισε μία εγκάρδια αγκαλιά.

 

Μεταξύ των υπόλοιπων συμμετεχόντων ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο Ιταλός μέσος Ανδρέα Πίρλο, ο τερματοφύλακας Τζιανλούιτζι Μπουφόν και ο Καμερουνέζος Σάμιουελ Έτο.

Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν στο πρόγραμμα «Scholas» ένα πρότζεκτ του Πάπα που στόχο έχει να ενώσει σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα από διαφορετικές κουλτούρες και χώρες του κόσμου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από μία προσπάθεια του Ισπανού Χαβιέ Ζανέτι να βοηθήσει φτωχά παιδιά της Αργεντινής. Ο παίκτης ήταν και αυτός παρών στον μεγάλο αγώνα.