X

Τα… χέρια ψηλά σήκωσε ο κροκοδειλάκιας με τον Σήφη

Ο «Σήφης»… είναι πονηρός, καθώς ούτε ο διεθνούς φήμης «γητευτής» κροκοδείλων κατάφερε να τον «αιχμαλωτίσει».

Ant1news

Ο διάσημος κροκόδειλος της Κρήτης δεν «τσιμπάει» με τίποτα.

Αν και στη μάχη για τη «σύλληψη» του «Σήφη» έχει ριχτεί και ο διάσημος ερπετολόγος Ολιβιέ Μπεχρά, ο πονηρός… κροκόδειλος εξακολουθεί να «σουλατσάρει» στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο.

"Μας βγήκε πολύ έξυπνος ο Σήφης", παρά το ότι επιστράτευσαν ακόμη και διεθνούς φήμης ερπετολόγο, ευελπιστώντας ότι είχε τη "σύλληψη" στο τσεπάκι του! "Ξέρουμε πια το είδος του, το μέγεθός του, αλλά είμαστε πάλι ... σε σημείο μηδέν" – παραδέχτηκε χαριτολογώντας μιλώντας στο «Βήμα FM» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών, Χαρά Καργιολάκη.

Η ίδια, μιλώντας για τις απόπειρες αιχμαλωσίας του κροκόδειλου, εξήγησε πως, αν και ο Μπεχρά έφθασε... μια ανάσα από το να τον πιάσει, τελικά ο "Σήφης" κατάφερε να μείνει ... ελεύθερος κι ωραίος! Στη ... διαφυγή του "Σήφη" συνέβαλε και το ότι δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες συνθήκες ησυχίας και σκότους, αφού το τελευταίο βράδυ, κάποιος κάτοικος πλησίασε, άναβε φώτα, έπαιζε κόρνες και μιμούνταν ήχους πουλιών - άγνωστο το γιατί!

Παράλληλα, η κ. Καργιολάκη τονίζει ότι απαγορεύεται ρητά η πρόσβαση στο Φράγμα και φυσικά το κολύμπι, καθώς το ερπετό είναι άγριο και επιπλέον μεγαλώνει κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Ολιβιέ Μπεχρά αναχώρησε για το Μεξικό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και δήλωσε ξανά διαθέσιμος τον Οκτώβριο, αν φυσικά ως τότε ο Σήφης δεν έχει πέσει ... στην παγίδα!

Πάντως, οι προσπάθειες αιχμαλωσίας του ζώου θα συνεχιστούν υπό τις οδηγίες του Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος σύστησε να αλλάζεται το δόλωμα αλλά και να στηθούν πλωτές παγίδες.