X

Σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ

Δρακόντεια θα είναι για άλλη μια χρονιά τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης.

Ant1news

Σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομικών θα βρίσκεται από τα τέλη της εβδομάδας η Θεσσαλονίκη, όπου έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις φορέων και συνδικάτων με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν 4.000 αστυνομικοί, ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ. Μέτρα θα λάβει και η Τροχαία που θα προχωρά σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας τις ημέρες και ώρες των διαδηλώσεων.

Στόχος και φέτος να γίνουν χωρίς παρατράγουδα οι διαδηλώσεις και να γίνουν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν και φέτος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, οι οποίοι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.