X

Παγκόσμιος συναγερμός εξαιτίας των τζιχαντιστών

Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν τα αδίστακτα εγκλήματά τους κι εκφράζονται φόβοι ότι ετοιμάζουν μια νέα 11η Σεπτεμβρίου με αεροσκάφη τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί μυστηριωδώς.

Ant1news

Οι εικόνες των αποκεφαλισμών των ομήρων των τζιχαντιστών κάνουν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ και δέος, την ώρα που έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός καθώς η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι οι ακραίοι ισλαμιστές δεν θα περιορίσουν τα εγκλήματά τους στον αραβικό κόσμο.  Χαρακτηριστικός είναι ο φόβος που εγείρεται από την διαπίστωση ότι εμπορικά αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί από το αεροδρόμιο της  Τρίπολης στη Λιβύη.

Οι αρχές φοβούνται ότι τα συγκεκριμένα αεροπλάνα μπορούν να γίνουν τα κατάλληλα οχήματα με τα οποία επίδοξοι τρομοκράτες θα σκορπίσουν το θάνατο την 11η Σεπτεμβρίου, όπως συνέβη και το 2001.

 Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" που επικαλείται αμερικανικές πηγές, τα έντεκα αεροσκάφη που έχουν εξαφανιστεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη εκλάπησαν πριν από ένα μήνα από μέλη ισλαμικής οργάνωσης κι έκτοτε βρίσκονται υπό τον έλεγχο τους.

Τα έντεκα αεροσκάφη, που είχαν ναυλωθεί από δύο κρατικές αεροπορικές εταιρείες της Λιβύης, παραμένουν άφαντα από τον περασμένο μήνα, όταν φανατικοί ισλαμιστές, μέλη της οργάνωσης "Libyan Dawn" κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για την αποσταθεροποίηση της Λιβύης, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο σενάριο ότι, τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές επιθέσεις την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ενδεχόμενο να εξοπλίσει τους Κούρδους στη μάχη κατά των τζιχαντιστών η Βρετανία

Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει τις κουρδικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Βρετανία έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας και έχει παράσχει υπηρεσίες παρακολούθησης στις περιφερειακές κουρδικές δυνάμεις - συμμάχους της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης, ενώ έχει μεταφέρει και στρατιωτικές προμήθειες σε περιοχές του Ιράκ.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας έχουν ήδη συμφωνήσει στην αποστολή ελαφρών όπλων στις κουρδικές δυνάμεις προς χρήση εναντίον των τζιχαντιστών οι οποίοι προελαύνουν στο βόρειο Ιράκ.

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα και εξετάζουμε ενεργά αν θα τους εξοπλίσουμε εμείς οι ίδιοι και αν μπορούμε πιο άμεσα να εκπαιδεύσουμε τους κούρδους πολιτοφύλακες, ήδη έχουμε έναν ρόλο εκεί αλλά μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά", είπε ο Κάμερον στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η Βρετανία συγκλονίζεται και από την αποκάλυψη ότι ο δήμιος που αποκεφάλισε τους δύο αμερικανούς δημοσιογράφους είναι όπως όλα δείχνουν βρετανικής καταγωγής, γι αυτό και προσπαθεί να θωρακιστεί από την απειλή των τζιχαντιστών. Πάντως ο  πρώην αρχηγός του βρετανικού πολεμικού ναυτικού και πρώην υπουργός Λόρδος Γουέστ φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα προς τον Τζιχάντι Τζον, τον κατά τα φαινόμενα εκτελεστή των δύο αμερικανών δημοσιογράφων, λέγοντας πως είναι «μελλοθάνατος» και «θα έχει την τύχη του Μπιν Λάντεν».

«Πιθανότατα γνωρίζουμε ήδη ποιος είναι, σε λίγο θα είμαστε απόλυτα σίγουροι» είπε ο Γουέστ εκφράζοντας την επιθυμία του να τον δει να δικάζεται στο δικαστήριο της Χάγης αλλά εκτιμώντας ότι η πιθανότερη κατάληξή που του επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ είναι αυτή του Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Είναι ένας μελλοθάνατος και θα πρέπει να το σκεφτεί αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουέστ.

Την ίδια ώρα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και δεύτερη επιχείρηση για την απελευθέρωση του 44χρονου βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών που εμφανίζεται στο τέλος του σοκαριστικού βίντεο του αποκεφαλισμού του Σότλοφ.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra «το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει κάθε πιθανή επιλογή για να προστατέψει τον βρετανό όμηρο».

Σε νέα φάση οι αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ περνούν τις επιχειρήσεις τους κατά του Ισλαμικού Κράτους σε νέα φάση. Ξεκάθαρη των προθέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις μετά την είδηση της εκτέλεσης του Στίβεν Σότλοφ: Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και είναι να αποδυναμώσουμε και να καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος ώστε πλέον να μην αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για την περιοχή και τις ΗΠΑ.

Ενδεικτικές των προθέσεων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι δηλώσεις και του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν τους υπευθύνους για τη δολοφονία αμερικανών «μέχρι και στις πύλες της Κολάσεως μέχρι να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης». 

Σχεδόν 800 αιχμαλώτους σκότωσαν οι τζιχαντιστές

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολογίζει σε περισσότερους από 500 τους αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους που έχουν εκτελεστεί από τους τζιχαντιστές από τον Ιούνιο. Το HRW εκτίμησε ότι «560 με 770 άνδρες» σκοτώθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι ή η πλειονότητα αυτών ήταν στρατιώτες του ιρακινού στρατού (που είχαν) αιχμαλωτιστεί».

Η μη κυβερνητική οργάνωση βασίστηκε «σε πληροφορίες που έλαβε από έναν επιζώντα και από την ανάλυση των βίντεο και των δορυφορικών εικόνων οι οποίες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ακόμη τριών τοποθεσιών μαζικών εκτελέσεων, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό τους συνολικά σε πέντε».

Σοκάρουν οι εικόνες των ανήλικων τζιχαντιστών

Σοκ προκαλεί η εικόνα που δείχνει ένα βρέφος να έχει κυνικά τοποθετηθεί δίπλα σε ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και αρκετές χειροβομβίδες, ξαπλωμένο επάνω σε μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λιβάνου (ISIS).

Η ανατριχιαστική εικόνα είναι η τελευταία που πιστεύεται ότι έχει αναρτηθεί από τους τζιχαντιστές ως μέρος της προπαγάνδας τους στο Διαδίκτυο κι έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.


Το μωράκι, που φαίνεται να είναι ηλικίας λιγότερο από έξι μηνών, μάλλον είναι το πιο νεαρό «μέλος» των τζιχαντιστών.

Η εικόνα του βρέφους είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο, οι οποίες εγείρουν φόβους ότι οι τζιχαντιστές προσπαθούν να μυήσουν τα παιδιά στην οργάνωση από πολύ μικρή ηλικία.