X

Αύξηση τζίρου 6,7% σε καταλύματα-εστίαση

Η επιλογή της Ελλάδας από όλο και περισσότερους τουρίστες και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου οδηγούν σε διαρκείς αυξήσεις του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Ανοδικά κατά 6,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, κινήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς ο κύκλος εργασιών τόσο σε ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα καταλύματα όσο και σε επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 

Αύξηση του τζίρου, κατά 5,2%, είχε καταγραφεί για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου και το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 

Ο Κύκλος Εργασιών στον τομέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Εστίασης του δεύτερου τριμήνου του 2014 είναι μεγαλύτερος κατά 93,1% από αυτόν του πρώτου τριμήνου της χρονιάς.

Για όλα αυτά «ευθύνονται» κατά κύριο λόγο οι εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον τουρίστες, σε σχέση με πέρσι, που βρέθηκαν στην Ελλάδα την εν λόγω περίοδο, οδηγώντας σε διεύρυνση προ και μετά του θέρους της τουριστικής σεζόν, ανεβάζοντας τους τζίρους των επιχειρήσεων του κλάδου, ενισχύοντας την απασχόληση (έστω και εποχικά) και αυξάνοντας τα έσοδα εφοριών και ασφαλιστικών ταμείων, ενώ προϊδεάζει για τα αντίστοιχα, αναμενόμενα σημαντικά αυξημένα από πέρσι, αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου, που περιλαμβάνει Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.