X

Ενισχύει την ασφάλεια του icloud η Apple μετά τις «γυμνές διαρροές»

Το σκάνδαλο με τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών διασήμων «αφύπνισε» την Apple, που αποφάσισε να θωρακίσει το icloud.

Ant1news

Μετά τον σάλο και τη σωρεία αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την διαρροή των γυμνών φωτογραφιών πάνω από 100 διασήμων γυναικών, σε όχι και τόσο κολακευτικές πόζες, και παρά το γεγονός ότι η apple αρχικά διέψευσε την ύπαρξη κενού ασφαλείας στο icloud, η εταιρία αποφάσισε να θωρακίσει την ασφάλεια της συγκεκριμένης υπηρεσίας της.

Μετά το περιστατικό όμως που αναμφίβολα ήταν πλήγμα για την Apple, ο CEO Tim Cook μίλησε για πρώτη φορά στην Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι η εισβολή έγινε από τρίτα άτομα τα οποία μπήκαν με σωστούς κωδικούς και usernames και ουσιαστικά παραδέχτηκε πως το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με μερικές απλές κινήσεις

Η Apple σχεδιάζει να αυξήσει την ασφάλεια της υπηρεσίας iCloud με το να προσθέσει συστήματα συναγερμού και ειδοποιήσεων προς τους χρήστες, είπε ο Tim Cook στην εφημερίδα «The Wall Street Journal». 

Ειδοποιήσεις στα email αλλά και στο τηλέφωνο θα αποστέλλονται αμέσως μόλις ο κωδικός ενός λογαριασμού αλλάζει, μόλις το iCloud αποθηκεύει δεδομένα σε νέα συσκευή και κάθε φορά που μια καινούρια συσκευή θα μπαίνει στο λογαριασμό.

Οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες σε δυο εβδομάδες από τώρα και η Apple θα διευρύνει και την χρήση του two-factor authentication.



Ο διάδοχος του Steve Jobs στο θρόνο της Apple πάντως, υπερασπίστηκε το iCloud και ως προς την ασφάλεια, λέγοντας πως οι χάκερ δεν είχαν πρόσβαση στους κωδικούς από τους σέρβερς της εταιρείας, αλλά χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό ερωτήσεων και σωστών απαντήσεων επαλήθευσης, που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις αλλαγής κωδικών.