X

Νέα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για πλευρικούς σταθμούς στο ύψος  του Μώλου και των Θερμοπυλών

Ant1news


Σε λειτουργία μπαίνουν από τα μεσάνυχτα ακόμη δύο σταθμοί διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από την κατασκευαστική  εταιρεία «Κεντρική Οδός Α.Ε.», η οποία έχει αναλάβει το τμήμα του δρόμου στην Κεντρική Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά από συνεννόηση με το Ελληνικό Δημόσιο και ενεργοποιώντας όρους της Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 8ης Σεπτεμβρίου προς Τρίτη 9η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Μώλου και Μπράλου (Θερμοπυλών). 

Οι τιμές διοδίων στο Σταθμό Μώλου είναι: 

€0,20 για δίκυκλα-τρίκυκλα

€0,35 ευρώ για ΙΧ-ελαφρά οχήματα

€0,85 για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με ως 3 άξονες

€1,20 για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 

Οι τιμές διοδίων στο σταθμό Μπράλου (Θερμοπυλών) είναι: 

€0,30 για δίκυκλα-τρίκυκλα

€0,45 ευρώ για ΙΧ-ελαφρά οχήματα

€1,15 για φορτηγά, λεωφορεία κι άλλα οχήματα με ως 3 άξονες

€1,60 για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες 

Στον πλευρικό σταθμό Μώλου το τέλος διόδου αφορά στη χρήση του τμήματος από την αρχή του αυτοκινητοδρόμου (Σκάρφεια) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μώλου, ενώ στον πλευρικό σταθμό Μπράλου (Θερμοπυλών) το τέλος διοδίου αφορά στη χρήση του τμήματος από τον Α/Κ Μπράλου (Θερμοπυλών) έως το τέλος της ζώνης χρέωσης του αυτοκινητόδρομου στον Α/Κ Ανθήλης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν χρήστης που πληρώνει διόδια τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό σταθμό της ίδιας ζώνης ή σε άλλον πλευρικό της ίδιας ζώνης στο ίδιο ταξίδι. Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι οι εργασίες κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Στην παρούσα φάση λειτουργούν εργοτάξια σε Ανάβρα, Καρδίτσα και γέφυρα Πηνειού, στα οποία εργάζονται περισσότερα από 800 άτομα. Το ποσοστό προόδου των κατασκευαστικών εργασιών στο τέλος Αυγούστου ξεπερνούσε το 33%»..