X

Συνέχεια ελέγχων στα βενζινάδικα για το σύστημα εισροών-εκροών

Τους ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων για την εγκατάσταση των συστημάτων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου συνεχίζει η ΓΓΔΕ.

Ant1news



Να συνεχιστεί η διενέργεια ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων, από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, για τη συμμόρφωση των υπόχρεων εγκατάστασης συστημάτων εισροών – εκροών και την αποστολή στοιχείων στο Κέντρο λήψης σημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση των υποχρεώσεων ολοκλήρωσης της εγκατάστασης των συστημάτων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων.

Ακόμη στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, την Τρίτη, αποφασίστηκε η επιβολή κυρώσεων σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις σχετικές διατάξεις, καθώς και τα ακόλουθα:

- Να υλοποιηθεί ηλεκτρονική εφαρμογή για την παροχή πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο στις εταιρείες εμπορίας και στο καταναλωτικό κοινό, αναφορικά με τα πρατήρια που διαθέτουν σύστημα εισροών - εκροών.

- Να ολοκληρωθεί η διαλειτουργικότητα του κέντρου λήψης σημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. με το σύστημα προσδιορισμού θέσης των πλοίων (AIS), με σκοπό την συλλογή στοιχείων για τα πλωτά μέσα μεταφοράς καυσίμων.

- Να προχωρήσει η εγκατάσταση συστημάτων εισροών – εκροών στα ιδιωτικά πρατήρια των επιχειρήσεων / ενώσεων που διαθέτουν ιδιόκτητο στόλο.