X

Έφοδοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις καταγγελίες Ψινάκη

Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεσκονίζουν τα αρχεία όλων των υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνα.

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

«Λαυράκι» φαίνεται ότι έβγαλαν τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από τις καταγγελίες του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, για ατασθαλίες από πλευράς της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Αστυνομικοί εισέβαλαν νωρίς το πρωί στις κατοικίες των πρώην αντιδημάρχων και της γραμματέα του τέως δημάρχου και εντόπισαν στους υπολογιστές τους δεκάδες αρχεία back up του δήμου, που αφορούν σε διάφορες υποθέσεις, κυρίως οικονομικές, αρχεία όμως που δεν υπήρχαν στους υπολογιστές του δήμου.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πέντε οικίες, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks ).

Αυτήν την ώρα όλα τα αρχεία εξετάζονται εξονυχιστικά από τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές περιεχόμενό τους, αλλά και να διαπιστωθεί εάν πρόκειται και για οικονομικές ατασθαλίες, όπως κατήγγειλε ο Ηλίας Ψινάκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.