X

Ικανοποίηση ξενοδόχων για τον ομοιόμορφο ΕΝΦΙΑ

Ικανοποιημένος για την διάταξη που συμπεριλήφθη στις τροποποιήσεις του ΕΝΦΙΑ για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Ant1news

 

Με ενημερωτικό σημείωμα ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, αναφέρθηκε στη διάταξη που προστέθηκε στις τροποποιήσεις του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, η οποία εξομοιώνει τις ατομικής μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με αυτές των νομικών προσώπων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

«Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή των τροπολογιών που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ, μετά από παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, συμπεριλήφθη στις τροποποιήσεις του νόμου διάταξη που εξομοιώνει τις ατομικής μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με αυτές των νομικών προσώπων, ικανοποιώντας έτσι η Υπουργός ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των μικρών ελλήνων ξενοδόχων-μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΞΕΕ.

Παράλληλα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσακίρης αφού ανέφερε ότι πλέον όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως νομικής μορφής θα έχουν ομοιόμορφο ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ανάσα για 4.000 και πλέον ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις που πολλές από αυτές θα ήταν υποχρεωμένες να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερο από τον ετήσιο τζίρο τους.