X

Συμφωνία συνεργασίας Υπουργείου Ανάπτυξης-Google

Αφορά την μεταφορά τεχνογνωσίας από τον τεχνολογικό «γίγαντα» σε νεοφυείς και αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις.

Ant1news



Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Τα «χέρια» για συνεργασία αναφορικά με την συμβουλευτική και πρακτική στήριξη δυναμικών ή νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας και εκπρόσωποι του κολοσσού της τεχνολογίας Google, οι οποίοι αναγνώρισαν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας την υψηλή ποιότητα και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η συμφωνία προβλέπει την διοργάνωση εργαστηριακών σεμιναρίων, με αντικείμενο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας στον τομέα της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και ενίσχυσης ψηφιακών δράσεων τόσο των νεοφυών όσο και των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων. Επίσης, οι εκπρόσωποι της Google αναγνώρισαν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας την υψηλή ποιότητα και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Στην συνάντηση που είχε το απόγευμα ο Νίκος Δένδιας με τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων  της Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Διονύση Κολοκοτσά, Διευθυντή Εταιρικών  Σχέσεων της Google στην Ελλάδα, συζητήθηκε και η δραστηριότητα του «Alliance for Growth», μιας πρωτοβουλίας με τη συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών  διαφόρων κλάδων (μεταξύ των οποίων και η Google), με στόχο την υποβολή προτάσεων για την ενίσχυση  την ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη η Εθνική Στρατηγική για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ψηφιακή καινοτομία, καθώς και οι νομοθετικές δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση των καινοτόμων πρωτοβουλιών, που αποσκοπούν στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.