X

Πρόστιμο στην καφετέρια του πύργου του ΟΤΕ στην ΔΕΘ μετά το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Με επέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμου Γιακουμάτου, επιβλήθηκε πρόστιμο στην καφετέρια που στεγάζεται στον πύργο του ΟΤΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Οι εξωφρενικά υψηλές τιμές, τις οποίες χρέωνε μέχρι πρόσφατα η πασίγνωστη καφετέρια, που αποτελεί και ορόσημο της πόλης, στον πύργο του ΟΤΕ στη ΔΕΘ έγιναν αφορμή για να της επιβληθούν πρόστιμα, με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μετά το ρεπορτάζ του δελτίου του ΑΝΤ1 για τις χρεώσεις στο συγκεκριμένο καφέ, ο υφυπουργός κινητοποιήθηκε.

Οι τιμές του καφέ έφταναν μέχρι και τα 7.50 ευρώ (για ένα Freddo Cappuccino).

Ο κ.Γιακουμάτος αναγνώρισε τη συμβολή του ΑΝΤ1, για τη δημοσίευση του θέματος και δεσμεύτηκε ότι «τέτοια φαινόμενα θα παταχθούν». Και αυτό αποτελεί στόχο του, όπως σημείωσε.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του καφέ δεν "έβαλε μυαλό" κι ακόμα και σήμερα το πρωί πουλά το Freddo Espresso 7.50, Freddo Cappuccino 8.50, Σοκολάτα 9.00 και τον ανάμεικτο χυμό στο αστρονομικό ποσό των 12.00 ευρώ.

Παρέμβαση έκανε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του γεγονότος.

Αναφορικά με το ζήτημα ο OTE διευκρινίζει ότι: "η σχέση του ΟΤΕ με το κατάστημα εστίασης που βρίσκεται εντός του Πύργου είναι σχέση υπεκμίσθωσης χώρου και ο ΟΤΕ ούτε γνωρίζει, ούτε έχει καμία απολύτως ανάμειξη ή αρμοδιότητα στις επιλογές ή τον τιμοκατάλογο του επιχειρηματία-υπομισθωτή, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τη γενικότερη λειτουργία της επιχείρησής του".