X

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική-Προβλήματα και στη βόρεια Ελλάδα

Σε ποτάμια μετατράπηκαν για άλλη μια φορά οι δρόμοι της Αθήνας εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε το μεσημέρι.

Ant1news

Έντονα προβλήματα προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 23 κλήσεις για άντληση νερών σε περιοχές των Βριλησσίων, του Χολαργού, της Κηφισιάς, του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου και της Αθήνας. Ακινητοποιημένα βρίσκονται τα οχήματα, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων, στο οδόστρωμα στου Παπάγου, στη συμβολή της Μεσογείων με την Κύπρου και στην οδό Αμαρουσίου- Χαλανδρίου, στο Χαλάνδρι.

Επίσης η Πυροσβεστική προχώρησε σε κοπή ενός δέντρου στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο το βράδυ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από χθες το απόγευμα και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Εξαιτίας της βροχόπτωσης που κατά τόπους συνοδεύτηκε από βροντές και αστραπές, πλημμύρισαν δρόμοι, δημιουργώντας -σε συνδυασμό με την περιορισμένη ορατότητα- προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα με υλικές μόνο ζημιές.

Σε περιοχές της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπως τα Βασιλικά και τους οικισμούς Λακκιά και Λαναρί, πλημμύρισαν αυλές και σπίτια, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων.



Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν και σήμερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την ώρα, βρέχει κατά διαστήματα, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται στους 20 βαθμούς Κελσίου.