X

Προς «συμφωνία κυρίων» για μείωση στην τιμή του γάλακτος

Ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι όλων των εμπλεκομένων παραγόντων της αγοράς, υπό τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Ant1news

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου 

Σύσκεψη με γαλακτοπαραγωγούς, στελέχη γαλακτοβιομηχανιών και εκπροσώπους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχει συγκαλέσει για τις 14:00 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, υπεύθυνος για θέματα εμπορίου και αγοράς, Γεράσιμος Γιακουμάτος, με στόχο την σύναψη μιας «συμφωνίας κυρίων» για την μείωση, τουλάχιστον κατά  5%, της τιμής του γάλακτος. 

Ένα τέτοιο βήμα κρίνεται απαραίτητο για να μειωθεί το κόστος με το οποίο ο καταναλωτής προμηθεύεται φρέσκο γάλα, καθώς ουδέποτε έφτασε στην αγορά η μείωση της τιμής, που προβλεπόταν να επέλθει από την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής και παραμονής του γάλατος στα ράφια των ψυγείων, η οποία ίσχυσε με την ψήφιση του σχετικού νόμου που περιελάμβανε η «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα». 

Ήδη πάντως, μεγάλη πολυεθνική γαλακτοβιομηχανία, με σύγχρονες μονάδες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου θα μειώσει κατά 5 λεπτά ανά λίτρο την τιμή στο φρέσκο γάλα που διαθέτει στην αγορά.