X

Παροχολογία και εκλογολογία βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Μετωπική Σαμαρά κατά Τσίπρα με αφορμή τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για παροχές, από τη Θεσσαλονίκη.

Ant1news

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Αντώνης Σαμαράς στον απόηχο των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες η κυβέρνηση κοστολογεί τουλάχιστον 27,2 δισ. ευρώ, αλλά και της αναφοράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εκλογές, χθες».

Σε συνομιλία που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να βάλει τέλος στην έντονη εκλογολογία των τελευταίων ημερών, κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος μιλά για εκλογές τώρα, ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα όσο προς την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Λίγο νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών αποτιμώντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι «οι εξαγγελίες οικονομικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ της 13/9/2014 βασίζονται σε μία εσφαλμένη θεώρηση της λειτουργίας της οικονομίας και της πηγής των σημερινών προβλημάτων».  

«Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξεκάθαρη κοστολόγηση. Μετά από ενδελεχή έλεγχο με τις υπηρεσίες προκύπτει ότι το άμεσο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επιβαρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα, με τις πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις, και μόνο για το 1ο έτος, υπερβαίνει τα 17,2 δις ευρώ (και πάλι χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το κόστος της διαγραφής ιδιωτικών χρεών) έναντι €9,362δις που διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ (€11,362 δις συνολική αποτίμηση μείον €2δις για τη διαγραφή ιδιωτικών χρεών που αναλύεται ξεχωριστά)», προσθέτει μεταξύ άλλων το ΥΠΟΙΚ και εξηγεί ένα προς ένα τα προτεινόμενα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απάντηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση. «Από το Σάββατο το απόγευμα η πολιτική ζωή έχει μπει σε μια ριζικά νέα φάση. Η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών. Αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις στελεχών τους, τα αντικρουόμενα και μεγάλα ψέματα είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων που βιώνουν οι εμπνευστές και εφαρμοστές του ΕΝΦΙΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος», τονίζει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ακόμη και η "με εντολή Σαμαρά" αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες.  Όλα αυτά ένα αποδεικνύουν: η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επαναλαμβάνει το αίτημα του για άμεση προσφυγή στις κάλπες.