X

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία Φύσσα

Πέρασε ένας χρόνος από τη στιγμή που έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι ο Παύλος Φύσσας.

Ant1news

Εκδηλώσεις μνήμης, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, διοργανώνονται αύριο, στο Κερατσίνι από αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς.

Στο σημείο της δολοφονίας του, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 μετά το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα στελέχη του κόμματος, κάποιοι εκ των οποίων οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά από δικαστική έρευνα.

Ένα χρόνο μετά η ιστορία εξακολουθεί να κυριαρχεί στο δικαστικό και πολιτικό πλάνο, ενώ διευρύνεται συνεχώς με νέους πρωταγωνιστές και νέες αξιόποινες πράξεις.

Συμπτωματικά, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,  κρίνεται και αν θα παραμείνουν ή όχι στη φυλακή μέχρι τη δίκη τους οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός.

Την τύχη τριών εκ των προφυλακισθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα κληθεί να καθορίσει στις 18 Σεπτεμβρίου το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Οι δικαστές θα διασκεφθούν προκειμένου να αποφανθούν για την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησής τους στον Κορυδαλλό καθώς στις αρχές Οκτωβρίου συμπληρώνονται 12 μήνες από την προφυλάκισή τους, με τη βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.