X

Μείωση τιμών στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης ζήτησε από την αγορά ο Γιακουμάτος

Η Κυβέρνηση δεν επιδιώκει «συμφωνίες κυρίων», αλλά μόνιμες λύσεις, επεσήμανε σε εκπροσώπους βιομηχανιών και σούπερ μάρκετ.

Ant1news



Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Με παρότρυνση σε αγελαδοτρόφους, βιομηχανίες επεξεργασίας γάλακτος και αλυσίδες σούπερ μάρκετ να ρίξουν τις τιμές, «ανταποκρινόμενοι στην κοινωνική τους ευθύνη» όπως είπε, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη εκπροσώπων της εμπορικής αλυσίδας του γάλακτος υπό τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, με αντικείμενο την μείωση της λιανικής τιμής του.

Ο κ. Γιακουμάτος είπε ότι αν και δεν είναι ακριβό το γάλα, αναμένει τις επόμενες ημέρες να δει μείωση της τιμής του, μέσω της ανάδειξης από τις βιομηχανίες και το λιανεμπόριο της  εταιρικής τους υπευθυνότητας προς όφελος των καταναλωτών, ενώ απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον όρο «συμφωνία κυρίων», καθώς όπως είπε η Κυβέρνηση επιδιώκει μόνιμες λύσεις και σε αυτήν την περίπτωση και σε άλλα προϊόντα σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Στην σύσκεψη ουσιαστικά πιστοποιήθηκε η αποτυχία της πρόβλεψης του ΟΟΣΑ για μείωση της τιμής του, εφόσον επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής και παραμονής του γάλακτος στα ψυγεία των σημείων λιανικής πώλησης, καθώς εδώ και σχεδόν μισό χρόνο που ισχύει το εν λόγω μέτρο, οι τιμές έμειναν ανεπηρέαστες.

Ήδη πάντως από χθες μια εταιρεία ανακοίνωσε μείωση της τιμής του γάλακτος κατά 5 λεπτά ανά λίτρο, κίνηση η οποία, όπως εκτιμούν παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης θα βρει σύντομα μιμητές, στο όνομα και του ανταγωνισμού, αυξάνοντας το όφελος για τους καταναλωτές.