X

Λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Βρήκε τελικά λύση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την κάλυψη πρόσθετων θέσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ant1news

Βρέθηκε ο τρόπος για να καλυφθούν πρόσθετες θέσεις παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, έπειτα από συνεννόηση μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών  Γ. Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου και Γ. Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ.

Όπως ενημέρωσε την ΕΕΤΑΑ ο κ. Κωνσταντινόπουλος, η πλευρά της κυβέρνησης συμφωνεί στη διάθεση του ποσού των 23 εκατομμυρίων ευρώ, που διαπιστώθηκε ότι παραμένει αδιάθετο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να καλυφθούν περισσότερες θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά είχαν διατεθεί πόροι  200 εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η  ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. €.