X

Ένταση στην αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Ant1news



Στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στο Κερατσίνι για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προκλήθηκαν επεισόδια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια, ενώ προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές. Ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών και στο δημαρχείο Κερατσινίου, ενώ τα πράγματα ηρέμησαν στη συνέχεια όταν διαλύθηκε το πλήθος που ξεκίνησε τα επεισόδια.



Η αντιφασιστική πορεία ξεκίνησε από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και συμμετείχαν περίπου 4.000 άτομα.

Στη διάρκεια της πορείας ακούγονταν μουσική και στίχοι από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, αλλά και πολλά αντιφασιστικά συνθήματα.



Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 στην Πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό και στο σημείο παρέμεναν ακόμα άτομα διασκορπισμένα σε ομάδες, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια νέα ένταση.